Preview: Threetale

In Threetale speel je samen met 3 helden een episch verhaal dat zich afspeelt in het verleden, het heden en de toekomst.

Uitgever

Boarderia

120
minuten

€70
prijs

1-3
spelers

Speloverzicht

Threetale is een coöperatief avonturenspel waarbij je in de rol van 3 verschillende helden een verhaal doorspeelt. Welke toekomst jou te wachten staat hangt af van de voorspellingskaarten!

Een spel is opgedeeld in 3 fases. Het verleden, het heden en de toekomst. In het verleden bouw je het speelveld en ga je je held trainen. Elke beurt leg je een kaarttegel aan en beweeg je je held. Hoe ver je mag bewegen en wat je allemaal mag doen hangt af van hoe goed je held is. Je kan bijvoorbeeld witte blokjes pakken om je held te upgraden, maar je kan ook schatkisten openen of vijanden aanvallen. Als de laatste tegel gepakt is en die speler zijn beurt heeft afgemaakt begint het heden. In het heden kies je willekeurig 1 van de 3 (aan het begin getrokken) voorspellingskaarten. Deze voorspellingskaart bepaalt je toekomst.

In het toekomstboek staat een verhaal over de toekomst waar jij en de andere helden zich in bevinden. Je haalt alle tokens van de kaart en vervangt deze voor nieuwe tokens. Elke toekomst heeft een ander doel. Zo moet je in de ene toekomst veel sterke vijanden verslaan en in de andere toekomst veel objecten verzamelen. In het toekomstboek staat precies aangegeven wat je moet doen om te winnen. Als je gewonnen hebt tel je alle punten bij elkaar op en kan je zien hoe goed je het hebt gedaan.

Beoordeling

Threetale is een Kickstarter waar wij erg enthousiast over zijn! Het is een betoverend, niet al te complex, maar gemeen coöperatief spel. Threetale daagt je uit om echt samen te werken en om voorbereid te zijn op alles dat je gaat ontdekken. Let op dat het in deze preview om een prototype gaat, het uiteindelijke resultaat kan dus nog verschillen.

Wij houden ontzettend van coöperatieve spellen met een verhaal of campagne. Het is dan ook niet gek dat we erg nieuwsgierig waren naar Threetale. We zijn erg blij dat we deze nieuwe Kickstarter ontdekt hebben, want vanaf het openen van de doos waren we erg onder de indruk. Threetale komt in een grote, bomvolle doos! Het spel bevat ontzettend veel componenten waarvan onder andere toffe miniaturen en ‘geheime’ doosjes met daarin extra kaarten voor de verhalen in de toekomst. 

Omdat de doos zo vol zit met verschillende componenten waren we in eerste instantie bang dat het een erg lastig spel zou zijn met ontzettend veel en lastige regels. Gelukkig valt dit reuze mee! Threetale is namelijk een erg uitgebreid spel, maar veel minder complex dan je zou verwachten. De regels zijn duidelijk en na 1 of 2 keer spelen weet je welke acties je kunt doen en wat alle symbooltjes betekenen. Wij waren verbaasd over hoe makkelijk en snel we het spel onder de knie hadden. Je speelt Threetale met 1 tot 3 spelers. De regels zijn eigenlijk altijd hetzelfde. Je speelt altijd met 3 karakters. Wanneer je solo speelt, speel je dus 3 karakters tegelijkertijd. Met 2 spelers speel je samen een 3e karakter. Dit vonden wij prima te doen. Je hebt beide je eigen karakter en beslist vervolgens samen over de acties van het 3e karakter. Ons lijkt dit met 3 personen wel het leukst omdat je dan goed je eigen personage kan volgen. Wij merkten dat als we met zijn 2en speelde, we minder op de derde held lette terwijl dit eigenlijk net zo belangrijk was.

De regels van Threetale zijn duidelijk en redelijk makkelijk te begrijpen, maar Threetale is zeker geen makkelijk spel! In tegendeel, het spel is juist erg gemeen en onvergeeflijk. Je zult dit spel eerder verliezen dan winnen. Om samen de overwinning te behalen moet je goed nadenken, een goede strategie hebben en vooral ook samenwerken. Het is echt een hele uitdaging om de verschillende scenarios te winnen. De scenarios zijn heel divers en alle scenarios vereisen een andere aanpak. Threetale bevat 5 verschillende scenarios. In principe kun je alle scenarios vaker spelen. Wij denken wel dat de herspeelbaarheid van Threetale vergelijkbaar is met andere campagne spellen. Wanneer je alle scenarios gehad hebt is er niet veel nieuws meer te ontdekken. Natuurlijk kun je de scenarios nog wel een keer opnieuw spelen, bijvoorbeeld met een ander karakter. 

We kunnen ontzettend veel over Threetale zeggen, maar wij zijn erg enthousiast over deze Kickstarter. Het spel ziet er prachtig uit, is erg uitgebreid en divers en is erg leuk en uitdagend om te spelen. Wij kunnen niet wachten om de definitieve versie aan onze Spellenplank toe te voegen!

Plus- en minpunten

+ Enorm uitgebreid
+ Unieke verhalende mechanismen
+ Prachtige miniaturen

– Richting het einde van het spel verlies je snel het overzicht
– Als je een verhaal een keer hebt gewonnen speel je het niet snel opnieuw

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Boarderia. Deze preview is gemaakt met behulp van een prototype van het spel. De definitieve versie kan er anders uitzien.