Preview: Somewhere Under the Rainbow

In Somewhere Under the Rainbow ga je regenbogen maken! Dit doe je met behulp van een geheim ingrediënt: Eenhoornpoep!

Uitgever

Tickle Bear Games

60
minuten

€50
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Somewhere Under the Rainbow is een soort order completion spel waarin je eenhoornpoep gaat verzamelen welke je gaat gebruiken om regenbogen en eten te maken.

Je kan in een beurt kiezen om eenhoornpoep te verzamelen of naar de stad te gaan. Als je eenhoornpoep verzamelt mag je je spelersmarker in een rechte lijn vooruit zetten om op die lijn eenhoornpoep te pakken. Dit zijn verschillende kleuren driehoekige tokens. 

Als je ervoor kiest om naar de stad te gaan mag je 3 acties uitvoeren in een volgorde naar keuze. Zo kan je dezelfde kleuren eenhoornpoep ruilen voor glitterblokjes. Je stopt de eenhoornpoep in de regenboogmaker en pakt het aantal glitterblokjes wat aangegeven staat. Je mag alleen eenhoornpoep inleveren wat op dat moment nog niet in de regenboogmaker zit. Naast eenhoornpoep inleveren kan je glitterblokjes gebruiken om ingrediënten te kopen. Als laatste kan je kan 2 ingrediënten combineren om eten voor de eenhoorn te maken. Dit eten levert je aan het einde punten op. 

Het spel is afgelopen als de vierde regenboog gemaakt is. Je krijgt aan het einde voornamelijk punten voor de etenskaarten die je gemaakt hebt, daarnaast krijg je ook nog een bonus voor wie het meeste eten in een kleur heeft. Degene met de meeste is de beste regenboogmaker en wint het spel!

Beoordeling

Somewhere Under the Rainbow is een prachtig spel met een uniek en lachwekkend thema. De componenten die je erbij krijgt zijn van top kwaliteit en dragen allemaal bij aan een kleurrijke en super grappige ervaring. Wij waren het meest onder de indruk van de eenhoornpoep tray. Hier kan je de eenhoornpoep op een hoopje inleggen en na goed schudden vallen alle driehoekjes op hun plaats. Je hoeft dus niet elke keer de tray met de hand aan te vullen!

Somewhere Under the Rainbow is een toegankelijk spel voor de hele familie door het vrolijke thema en de duidelijke spelregels. Doordat de spelregels erg duidelijk en simpel zijn is het spel ook erg geschikt voor minder ervaren spelers. De acties spreken voor zich en zijn niet moeilijk. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je de acties vergeet, want het spel bevat een handige player aid! Somewhere Under the Rainbow is daarbij wel echt meer een familiespel, dat moet je er dus wel van verwachten. Voor de ervaren speler kan hier soms misschien wat missen, maar wie weet wat er tijdens de Kickstarter nog aankomt. Het kan misschien een wat makkelijker spel zijn, maar het biedt veel verschillende mechanismen zoals set collection en grid movement. Deze combinatie van mechanismen is interessant en zorgt voor een uitdagende gameplay.

Somewhere Under the Rainbow doet ons een beetje denken aan een van onze favoriete abstracte puzzel spellen Azul. Azul is een vergelijkbaar spel vanwege de toegankelijkheid en de mooie componenten, maar ook vanwege de gameplay. Zowel Azul als Somewhere Under the Rainbow bevatten een uitdagende puzzel. Dit puzzel element spreekt ons erg aan.

Verder willen we nogmaals benadrukken dat de kwaliteit van de componenten erg hoog is en dat het artwork prachtig is. Voordat we het spel überhaupt gespeeld hadden waren we al verliefd op de cover, de regenboogmaker, de tray en het grappige artwork op de kaarten. De gameplay sluit hier op aan en is vermakelijk. Dit zorgt ervoor dat het spelen van Somewhere Under the Rainbow een complete en vrolijke ervaring is. Wij kunnen niet wachten om deze toffe Kickstarter bij meer mensen op tafel te zien! De Kickstarter gaat op 21 oktober live, maar tot die tijd kan je alvast een kijkje nemen op de website of je inschrijven op de pre-launch pagina!

Plus- en minpunten

+ Kleurrijk familiespel
+ Uniek thema
+ Prachtige componenten en vormgeving

– Kan voor de ervaren speler simpel worden

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Tickle Bear Games. Deze preview is gemaakt met behulp van een prototype van het spel. De definitieve versie kan er anders uitzien.