Preview: Life of the Amazonia

In Life of the Amazonia ga je de meest diverse jungle creëren door bomen te planten, dieren te plaatsen en land te herstellen!

Uitgever

Bad Comet

60-120
minuten

€?
prijs

1-4
spelers

Speloverzicht

In Life of the Amazonia ga je een zo divers mogelijke jungle maken door land te herstellen en dieren en bomen te plaatsen!

Een ronde bestaat uit een actiefase waarin je grondstoffen kan betalen voor acties. Deze grondstoffen zitten in je zakje waarvan je er elke beurt 5 krijgt. Een belangrijk mechanisme in dit spel is dus bag building. Een van de acties laat je nieuwe grondstoftokens kopen die meer waard zijn, waardoor je in de toekomst weer betere acties kan doen. 

Andere acties zijn bijvoorbeeld terrein restaureren, waarmee je je jungle uit kan breiden. Met dieren ontvang je de meeste punten. Deze kan je kopen en in je jungle plaatsen. Ze moeten daarbij wel aan bepaalde regels voldoen. Sommmige dieren mogen bijvoorbeeld alleen maar in de savanne en sommige alleen maar in een boom.

Door je jungle steeds uit te breiden en dieren te plaatsen krijg je steeds meer omgevingspunten. Deze punten heb je nodig om aan het eind het spel te winnen. Punten krijg je dus door dieren en bomen te plaatsen, maar ook door natuurkaarten of bonussen te kopen. Als er 5 dierkaarten zijn zonder meeples er op is het spel afgelopen en wint de speler met de meeste punten! 

Beoordeling

Life of the Amazonia is een spel met een grote ‘wow’ factor! Met het openen van de doos wordt dit alleen nog maar versterkt. Er is een hoop aandacht besteed aan de vormgeving en art van dit spel. Dit zie je bijvoorbeeld aan de 3d waterval en de animeeples. 

Naast prachtig artwork en bijzondere componenten biedt Life of the Amazonia ook nog eens leuke en uitdagende gameplay. Het is namelijk een mix van bag building en pattern building.  De regels zijn duidelijk, maar de gameplay zet je wel aan het denken. Wij vonden de combinatie van de twee mechanismen erg leuk uitgevoerd. Life of the Amazonia is net zoals zijn voorganger, Wild, een prachtig en leuk spel!  Een minpuntje aan het spel is de lange speeltijd en downtime. Eigenlijk hadden we bij Wild dezelfde ervaring. Het maakt het spel voor ons niet minder leuk, maar zorgt er soms wel voor dat het spel een beetje langdradig aanvoelt. Met meer spelers duurt een potje al snel langer dan 2 uur. Voor families of mensen met weinig geduld kan dit zeker aan de (te) lange kant zijn. 

De herspeelbaarheid is door de verschillende sets van dierkaarten heel hoog. Door de verschillende dieren zul je ook op een andere manier moeten gaan bag builden, en dat is zeker een toevoeging die wij heel leuk vinden! We kijken ernaar uit om dit spel verder te gaan ontdekken. Wij zullen Life of the Amazonia zeker nog vaker spelen, maar vanwege de lange speelduur komt dit spel niet super snel op tafel. 

Als je een fan bent van bag building en pattern building is Life of the Amazonia echt een perfect spel. Je moet daarbij wel in gedachte houden dat je dit spel niet in een half uurtje speelt. Maar, een spel zo mooi als dit verdient natuurlijk ook wel wat van je tijd! 

Plus- en minpunten

+ Leuk artwork
+ Uitdagend
+ Leuke combi van mechanismes

– Speelduur is aan de (te) lange kant

of:

Dit spel is vriendelijk voor review ter beschikking gesteld door Bad Comet. Deze preview is gemaakt met behulp van een prototype van het spel. De definitieve versie kan er anders uitzien.