Preview: Hunters of the Lost Creatures

In Hunters of the Lost Creatures ga je verloren dieren verzamelen en de gekste dierentuin bouwen, kies jij de goede jager op het goede moment?

Uitgever

Wonderbow Games

15-20
minuten

€15
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Hunters of the Lost Creatures is een kaartspel waarin je verloren dieren gaat vangen om zo de meest gekke dierentuin te bouwen!

Je hebt gedurende het spel 4 kleuren jagers tot je beschikking. Het doel is dieren te verzamelen in de 4 verschillende kleuren. Deze dieren zijn punten waard en bonuspunten als je bepaalde sets in een kleur hebt.

Er liggen 4 stapels met dezelfde kleur dieren. De bovenste kaart wordt omgedraaid om gejaagd op te worden. Iedereen speelt een gesloten jagerkaart van de kleur waar hij een dier van zou willen hebben. Je moet er voor zorgen dat jij de enige bent die die kleur speelt. Spelen meerdere spelers dezelfde kleur, dan maak je teveel geluid en kan je het dier niet vangen. Als iedereen dezelfde kleur kiest is het dier geschrokken en vlucht het, je kan het dan nooit meer vangen. Je moet dus rekening houden met wat je nodig hebt en wat je denkt dat andere spelers gaan kiezen. 

Er zitten ook bepaalde krachtenkaarten in het spel waardoor je kaarten van andere spelers kan stelen of juist een kaart met minpunten bij een andere speler neer kan leggen. Ben je bang dat iemand zo’n kaart tegen jou gaat gebruiken, dan kan je een van je 3 ‘park closed’ kaarten spelen waardoor niemand aan jouw dierentuin kan die ronde.

Het spel is afgelopen als er nog maar 1 kleur over is. Je telt alle punten dan bij elkaar op en de speler met de meeste punten wint het spel. 

Beoordeling

Hunters of the Lost Creatures is een snel, simpel kaartspel met vrolijke kleuren. Dit snelle kaartspel zorgt daarnaast voor een hoop vrolijkheid op tafel! Wij zijn positief verrast door Lost Creatures en vertellen je graag meer over deze Kickstarter.

Hunters of the Lost Creatures is een snel, grappig kaartspel met simpele spelregels. De makers zeggen zelf dat het spel niet beïnvloed wordt door geluk van dobbelstenen of het trekken van kaarten. Dit spel win of verlies je door je eigen keuzes. Grotendeels zijn wij het hiermee eens. Het is inderdaad een kaartspel met simpele regels dat lekker doorspeelt. Ondanks de simpele spelregels zijn je eigen keuzes inderdaad heel erg belangrijk. Toch komt er, net zoals in de meeste spellen, wel een beetje geluk bij kijken. Je kunt bijvoorbeeld best pech hebben als je tegenstanders telkens voor dezelfde kaart als jij gaan. Maar het is fijn dat er in een simpel spelletje als dit, een keer geen luck of the draw/throw komt kijken. 

 De eerste keer dat wij Lost Creatures gingen spelen, hadden wij niet verwacht dat we het zo leuk zouden vinden. Het spel biedt veel meer interessante keuzes dan we hadden verwacht en heeft ons ontzettend aan het lachen gemaakt. Tijdens het spelen waren er een paar momenten van frustratie waarbij we twijfelden of het een minpunt van het spel was, of dat het gewoon grappig was. Uiteindelijk nam dat laatste gevoel toch de overhand. Zo twijfelden we bijvoorbeeld of het einde niet super lang zou duren, omdat je steeds minder keuze krijgt. Toen we op dit punt aankwamen, was het spel alsnog in een paar beurten over. Uiteindelijk kunnen we zeggen dat je tijdens het spel een paar momenten tegenkomt waarop je denkt ‘huh’, maar al snel lost het zichzelf op en kun je erom lachen. Dat laatste, hebben we veel gedaan tijdens het spelen van Hunters of the Lost Creatures. 

Hunters of the Lost Creatures heeft wat weg van spellen als TEN en Go Nuts for Donuts. Dit spel voelt misschien iets meer als een party spel. Toch biedt het verassend veel diepgaande keuzes. Het is ontzettend interessant om te kijken of je kunt gokken voor welke kaart je tegenstanders gaan. Ga je voor een kaart voor jezelf? Of probeer je je tegenstanders dwars te zitten? Wij konden er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Het spel duurt redelijk lang, maar het speelt wel lekker snel door. Na het afronden van ons potje, hadden wij alweer zin om het nog een keer te spelen. 

Toen wij Hunters of the Lost Creatures voor het eerst speelden vonden we het jammer dat er geen 2 speler variant in de spelregels stond. Goed nieuws! Inmiddels is deze er wel. De 2 speler variant is bijna hetzelfde als het basisspel, maar met een kleine twist. Wij zijn hier erg blij mee, want nu kunnen we Lost Creatures vaker op tafel leggen. Voor ons is Hunters of the Lost Creatures een nieuw go to kaartspel zoals bijvoorbeeld Cahoots. Wij zijn fan! 

Plus- en minpunten

+ Snel, simpel en grappig
+ Interessante keuzes
+ Niet gebaseerd op geluk 

– Kan soms wat langer duren

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Wonderbow Games.