Preview: Goldenstar the Galactic Tournament

In Goldenstar the Galactic Tournament speel je 2 helden die een wedstrijd aangaan met andere helden om de Goldenstar te winnen!

Uitgever

Gindi Games

60
minuten

€43
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Goldenstar: the Galactic Tournament is een vechtspel waarbij je invloed probeert te krijgen over bepaalde gebieden en een deck gaat bouwen om sterker te worden.

Je begint met het kiezen van 2 helden. Deze helden hebben allemaal hun eigen sterktes en decks waardoor ze op een andere manier op elkaar inspelen. Helden gebruik je om te vechten, punten te scoren en de Goldenstar te claimen. Je kan je deck uitbreiden door nieuwe kaarten te kopen met munten. Elke kaart kan je op meerdere manieren gebruiken, zoals voor aanvallen, verdedigen of iets speciaals. 

Naast het deckbuilden kan je je invloed uitbreiden op de verschillende werelden die je kan bezoeken. Hierdoor krijg je ook weer bonussen voor je aanval of verdediging. Om het spel te winnen zul je de Goldenstar moeten claimen, maar deze kan je alleen maar winnen als je een ronde lang alle aanvallen kan winnen. Dat klinkt misschien makkelijk, maar dit kan heel uitdagend zijn!

Beoordeling

Goldenstar is een spel met plus- en minpunten. Grote pluspunten zijn wat ons betreft het leuke en vrolijke artwork, de bijzondere miniaturen en het asymmetrische deck builden wat ons altijd erg aanspreekt. Dit waren ook de elementen die in eerste instantie onze aandacht trokken. Want laten we eerlijk zijn, de kleuren en de miniaturen zijn zeker opvallend!

Goldenstar: the Galactic Tournament zal niet iedereen aanspreken vanwege het thema. Persoonlijk vinden wij het spel er wel erg leuk uitzien. Zeker voor fans van miniaturen is Goldenstar een mooie ontdekking. Want de miniaturen die bij dit spel zitten zijn ontzettend tof! Het artwork van het spel is kleurrijk en sluit goed aan bij het thema. Wat ons betreft is dat erg goed gedaan! 

Iets anders wat ons opviel aan Goldenstar is het asymmetrische deck builden. Iedere speler speelt een duo van personages. Ieder personage heeft eigen kaarten en krachten. Dit maakt het spel asymmetrisch. Wij zijn groot fan van deze benadering die we al eerder gezien hebben in Imperium Legends. In Goldenstar: the Galactic Tournament krijg je ook nog eens 2 personages met eigen kaarten! De verschillende personages zijn leuk uitgewerkt en erg gevarieerd. Door verschillende combinaties te maken zit het ook wel goed met de herspeelbaarheid. Wij waren dan ook erg enthousiast en erg benieuwd naar het deckbuilden. Helaas voelde het deckbuilden in Goldenstar redelijk gelimiteerd. Wij hadden niet het gevoel dat dit mechanisme, waar we zo enthousiast over waren, goed tot zijn recht kwam. Waar we verwacht hadden dat het deckbuilden ons positief zou verrassen, heeft dit onderdeel ons juist teleurgesteld. Vaak waren er andere acties om te doen die op dat moment beter waren, waardoor de nadruk bij ons op andere spelmechanismen zoals area control en gevechten kwam te liggen.

Een spelmachnisme dat veel terugkomt in Goldenstar: the Galactic Tournament is vechten. Persoonlijk houden wij niet van dit soort negatieve interactie in spellen. Natuurlijk hoort het er wel bij, maar wij vinden het altijd jammer om elkaar direct dwars te zitten. Het spel draait met name om de gevechten waardoor de nadruk juist op dit soort negatieve interactie komt te liggen. De rest van de spelelementen kwamen daardoor minder goed tot hun recht. Wat dit betreft is Goldenstar wellicht niet het meest geschikte spel voor ons. We kunnen ons echter wel voorstellen dat dit juist iets is wat anderen wel aanspreekt. Het vechten in Goldenstar is namelijk wel goed gedaan en zeker vermakelijk. 

Goldenstar: the Galactic Tournament is een simpeler spel. Ondanks dat de regels in het prototype soms nog onduidelijk waren, zal Goldenstar zeker niet het moeilijkste spel in je collectie zijn. Op sommige vlakken hadden wij iets meer diepgang in het spel verwacht. Wij zaten regelmatig aan tafel met vragen als ‘Waarom zou ik deze actie uitvoeren?’. Tijdens het spel hadden wij soms het idee dat er iets ontbrak, dit terwijl het einde van het spel wel erg spannend wordt! Om het spel te eindigen moet je een ronde overleven zonder verslagen te worden door de andere spelers. Dit zorgt ervoor dat je op sommige momenten op het puntje van je stoel zit. Want, wat kun je doen om je tegenstanders tegen te houden? Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor erg grappige momenten zorgt tijdens spelletjesavonden. 

Als je op zoek bent naar een minder complex spel met leuk artwork en toffe miniaturen waarin je een spannend gevecht aangaat met je tegenstander, dan is Goldenstar zeker een aanrader voor jou! Zoek je een toffe deckbuilder met wat meer diepgang? In dat geval weten wij niet of Goldenstar: the Galactic Tournament een spel voor jou is. Wij zijn benieuwd of er nog aanpassingen gedaan worden aan het spel die voor verbetering zullen zorgen. Wat ons betreft is Goldenstar zeker een vermakelijk spel met potentie. 

Plus- en minpunten

+ Leuk artwork
+ Mooie miniaturen
+ Hoge herspeelbaarheid

– Minder diepgang dan verwacht
– De nadruk ligt vooral op het vechten 
– Deckbuilden komt minder goed tot zijn recht

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Gindi Games. Deze preview is gemaakt met behulp van een prototype van het spel. De definitieve versie kan er anders uitzien.