Preview: Floating Floors

In Floating Floors ga je als ninja al balancerend over plateaus bewegen om je 4 zegels te verzamelen.

Uitgever

Guf Studios

30-60
minuten

€15
prijs

2-4
spelers

Speloverzicht

Floating Floors is een tactisch behendigheidsspel waarbij je als een ninja over zwevende vloeren gaat bewegen. Maar pas op, als je de vloeren niet goed balanceert val je eraf!

Je zet het spel op door een aantal grondtegels, afhankelijk van de hoeveelheid spelers, op tafel te leggen. Elke speler krijgt een andere kleur of vorm ninja. Als laatste leg je de Bansen zegels willekeurig aan de buitenranden waar je met je ninja bij kan. Deze Bansen zegels moet je gaan verzamelen om de winst binnen te slepen.

Tijdens een beurt rol je als eerste de 3 dobbelstenen. Je pakt de jutsu tokens die op de dobbelstenen staan afgebeeld en mag deze vervolgens gaan plaatsen. Je mag ze op de grondtegels plaatsen maar niet in het water. Ook mag je ze op eerder geplaatste vloertegels plaatsen om zo de balans te veranderen. Tijdens het plaatsen van de jutsu tokens mag je ook vloeren gaan plaatsen, deze moeten balanceren op de jutsu tokens en zo dus boven de grond zweven. Nadat je dit allemaal gedaan hebt mag je met je ninja over deze vloeren vakje voor vakje gaan bewegen, maar alleen over jouw kleur, anders ben je natuurlijk niet goed genoeg gecamoufleerd! Om dit te omzeilen kan je een jutsu token in jouw kleur op de andere kleur leggen waardoor je wel over een andere kleur kan bewegen, maar dit brengt de vloer natuurlijk ook weer uit balans! Als tijdens het bewegen de vloer omvalt of je ninja van de vloer valt is je beurt voorbij en mag je tegenspeler deze vloer naar zijn wensen inrichten.

Het doel is om 4 Bansen zegels van jouw ninja te gaan verzamelen. Deze liggen aan de buitenkant, waardoor je over de vloeren moet bewegen naar deze zegels. Als je naast de zegel staat mag je deze omdraaien en moet je de vloer 90 graden draaien om de zegel te mogen claimen! Niet zo makkelijk dus! De speler die als eerste 4 Bansen zegels verzameld heeft wint het spel!

Beoordeling

Wij waren vanaf het begin al benieuwd naar Floating Floors, omdat het door iemand uit de boardgame community gemaakt is! Wij houden tegenwoordig ook steeds meer van het dexterity element omdat dit voor hele grappige situaties zorgt. Bij Floating Floors lagen we dan ook elke keer in een deuk. We konden het eerste spelletje vrij snel beginnen omdat de spelregels vrij makkelijk zijn. Wij adviseren je om de eerste keer even te oefenen met het neerleggen en balanceren van de vloeren, daardoor wordt het concept duidelijker en zal je eerste potje soepeler verlopen.

Je moet de moeilijkheidsgraad van dit spel zeker niet onderschatten. Het is super moeilijk om de jutsu tokens zo neer te leggen dat je niet van de vloer valt. Tegelijkertijd moet je ook kijken of je eventueel je tegenstanders dwars kan zitten door die vloeren uit balans te brengen. Als je van een vloer valt wordt het al helemaal lastig omdat je tegenstander die vloer dan naar zijn keuze in mag richten. Het is zeker niet onmogelijk omdat je steeds meer jutsu tokens krijgt waardoor je ook meer balans aan kan brengen in de vloeren. Als je je eerste Bansen zegel verzameld hebt krijg je nieuwe tokens waarmee je eenmalig een vloer mag draaien. Hierdoor gaat het spel steeds sneller en loop je niet vast. Je kan zien dat er aan veel gedacht is!

Het enige minpuntje vinden wij de kleuren van de vloeren en grondtegels. De doos ziet er supermooi uit en de kleuren springen er daar echt uit. Helaas zijn de kleuren die in de grond- en vloertegels gebruikt worden heel dof, waardoor het er niet heel mooi uit ziet op tafel. Natuurlijk doet dit helemaal niks af aan de gameplay zelf. We hebben al gesproken met de maker en de art schijnt al vernieuwd te zijn! Ben dus niet bang voor de kleuren die je op onze foto’s ziet! 

Omdat er nog veel dingen veranderen, zoals de art en het materiaal van de vloeren, zijn we erg benieuwd naar wat de Kickstarter ons gaat brengen! Wij vinden het spel in ieder geval al helemaal af als de art geupdate wordt!

Plus- en minpunten

+ Snel opgezet en gespeeld
+ Maakt je aan het lachen
+Uitdagend

– Art van de vloeren is nog niet zo mooi

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Guf Studios.