Preview: DreamWeavers

In een vriendelijke competitie ga jij aan de god van de dromen, Morpheus, laten zien dat jij de beste DreamWeaver bent!

Uitgever

Squanga Games

60
minuten

€50
prijs

2-6
spelers

Speloverzicht

DreamWeavers is een teamspel waarin je zoveel mogelijk paradijs- of juist nachtmerriepunten gaat verzamelen.

Je gaat in DreamWeavers aan de slag om Morpheus te helpen dromen te maken. Deze dromen maak je door kaarten in het droomgebied te plaatsen. Hier heb je wel druppels voor nodig. Al deze kaarten hebben een bepaalde actie die je uit mag voeren. Kaarten mogen elkaar niet raken en moeten binnen het gebied vallen, anders mag je geen kaart plaatsen. Naast een kaart spelen kan je ook andere acties in je beurt uitvoeren. Zo kan je kaarten of druppels pakken, een doel voltooien of een droom claimen. Als je een droom claimt krijg je punten afhankelijk van welke kaarten je in het droomgebied geplaatst hebt. Je kan nachtmerrie- of paradijspunten krijgen. Hierna maak je het droomgebied weer leeg en volgt er weer een nieuwe ronde met kaarten leggen. 

Dromen maak je steeds voor bepaalde personages die elk hun eigen extra’s en droomvoorkeuren hebben. Als deze personages wakker worden komt er weer een nieuwe, zo verandert het spel steeds. Als je kaarten raapt kun je dageraadkaarten tegen komen. Als je er 8 of 10, afhankelijk van het aantal spelers, tegen bent gekomen eindigt het spel direct. De eindstand is dan de laagste waarde van je paradijs- of nachtmerriespoor. Het heeft dus geen zin om alleen maar voor één van de twee te gaan!

Beoordeling

DreamWeavers is een spel dat ons op een roze wolk heeft gebracht. Vanaf het begin waren wij groot fan van DreamWeavers. Het leuke thema en het prachtige artwork hebben ons als eerste overtuigd, maar de originele gameplay heeft er nog een schepje bovenop gedaan. Wij kunnen niet wachten om deze Kickstarter tot leven te zien komen!

 Het spel bevat een geweldig thema, maar ook een leuk verhaal! Het spel vertelt het verhaal van de God van de dromen, Morpheus. Dit verhaal is goed te begrijpen en dit maakt het extra leuk om in het spel te duiken. Dit was ook meteen het eerste dat ons zo erg aansprak aan DreamWeavers. Het thema is vrolijk, mysterieus, kleurrijk en interessant. Wat ons betreft erg uiteenlopend! Dit geldt ook voor het leuke artwork. Van ruimtewezens tot schattige honden en kattenvrouwtjes, er komt van alles voorbij in DreamWeavers. Wij hebben een prototype mogen reviewen waarbij nog niet al het artwork af was, maar we zijn nu al erg enthousiast. Dat belooft veel goeds! Het artwork en de componenten sluiten goed aan bij het thema en wat ons betreft maakt het samen een mooi geheel. Wanneer je DreamWeavers ziet, krijg je meteen zin om het spel te gaan spelen!

Gelukkig werden wij ook tijdens het spelen van DreamWeavers niet minder enthousiast. In tegendeel! DreamWeavers is een team based spel, wat betekent dat je normaal gesproken samen speelt met een teamgenoot. Wij hebben DreamWeavers alleen nog maar met 2 spelers gespeeld en hebben die dynamiek daarom gemist, maar ook dan is het spel nog steeds erg leuk. In de spelregels staat dat je in DreamWeavers een vriendschappelijke competitie aangaat en zo voelt het ook tijdens het spelen van het spel. Extra leuk voor ons wanneer we tegen elkaar spelen, wij vinden het namelijk erg moeilijk om de ander dwars te zitten. Voor ons was de gameplay ontzettend leuk! Naast het feit dat het geweldig is om al die mooie kaarten te mogen spelen, kwamen we ook verrassende elementen tegen zoals het gebruik van de Dream Pool. De manier waarop je je kaarten hier moet plaatsen en rekening moet houden met de ruimte, voelt bijna als een klein dexterity element. We zijn erg benieuwd hoe DreamWeavers speelt met meer spelers, maar zouden het spel ook zeker aanraden als je met 2 spelers speelt.

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet verwachten, maar DreamWeavers bevat verrassend veel tactiek en diepgang. De spelregels zijn simpel, maar het winnen van DreamWeavers is nog een hele uitdaging. Je moet constant de status van het speelbord, de zetten van je tegenstander(s) en je eigen score in de gaten houden. In DreamWeavers moet je namelijk op 2 vlakken gaan scoren. Je wil zoveel mogelijk sterren verzamelen op het nachtmerrie en paradijs pad. Dit betekent dat je gedurende het spel constant rekening moet houden met beide. Dit maakt DreamWeavers erg spannend. 

Naast het feit dat DreamWeavers er geweldig uitziet is de gameplay erg leuk en bevat het spel genoeg verrassende elementen om bij weg te dromen. Wij kunnen niet wachten om de definitieve versie van DreamWeavers in onze handen te hebben en zijn benieuwd of jullie het spel net zo leuk gaan vinden als wij!

Plus- en minpunten

+ Leuk en goed uitgewerkt thema
+ Prachtig artwork
+ Originele mechanismen

– Leuker met meer dan 2 spelers

of:

Dit spel is vriendelijk voor preview ter beschikking gesteld door Squanga Games. Deze preview is gemaakt met behulp van een prototype van het spel. De definitieve versie kan er anders uitzien.