Cadeautips voor ouders

Ben je op zoek naar een spel om je ouders cadeau te doen tijdens de feestdagen? Wij geven je 6 tips!

Een cadeautje kopen voor je ouders kan heel lastig zijn. Vaak hebben ze alles al of kunnen ze niets verzinnen voor hun verlanglijstjes. Maar hoe leuk is het om een spel met je ouders te kunnen spelen? Wij spelen regelmatig verschillende spellen met onze ouders en zijn telkens weer verbaasd over hun enthousiasme. Voor ons is het telkens weer een ontzettend leuke uitdaging om een spel te vinden dat onze ouders ook graag spelen. Inmiddels hebben we al heel wat successen behaald met verschillende spellen, maar het blijft lastig. Een spel mag niet te moeilijk zijn, maar er moet wel wat uitdaging in zitten. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je ouders het thema een beetje leuk vinden. Om het jullie iets makkelijker te maken hebben wij 6 spellen uitgekozen waarvan wij denken dat ze het erg goed zullen doen als cadeautje voor ouders! 

1. 1000 Bommen & Granaten

Prijs: €12
Spelers:
 2-5
Speelduur: 
30 minuten

Uitgever: 999games

Als je ouders weinig tot geen spellen kennen en spelen, dan wil je zeker geen moeilijk spel cadeau doen. Zelf spelen we erg vaak Regenwormen en 1000 Bommen & Granaten met onze ouders. Beide spellen vallen altijd erg goed in de smaak. Omdat Regenwormen bij veel gezinnen al in de kast ligt, benoemen we hier specifiek 100 Bommen & Granaten. Dit is een leuk en grappig dobbelspel van 999games dat je snel uitgelegd hebt, maar waar je urenlang plezier van gaat hebben! Het spelletje speelt snel en is vaak tot het laatste moment spannend. 

2. Sagrada

Prijs: €40
Spelers:
1-4
Speelduur: 
30-45 minuten

Uitgever: Floodgate Games

Sagrada zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar heb je ouders die houden van puzzelen en het maken van sudokus? Overweeg dan zeker eens om Sagrada cadeau te doen. Het thema zal voor veel ouders ook herkenbaar zijn en dankzij de prachtige doos heb je sowieso een bijzonder cadeau in handen. Sagrada is het favoriete spel van de moeder van Frederik. Inmiddels heeft ze het spel ook zelf gekocht en komt het regelmatig op tafel. Sagrada is qua moeilijkheidsgraad lastiger dan een spelletje als 1000 Bommen & Granaten en Regenwormen, maar zeker goed uit te leggen! Zorg dat je de eerste keer meespeelt met je ouders en daarna kunnen ze ook gezellig samen een potje Sagrada spelen! 

3. Menara

Prijs: €43
Spelers:
 1-4
Speelduur:
10-60 minuten

Uitgever: 999Games

Menara is een coöperatief behendigheidsspel, het is echt het soort spel wat wij zeker met onze ouders zouden kunnen spelen. Omdat je samen speelt hoeven je ouders de regels niet meteen honderd procent onder de knie te hebben. Daarnaast vereist Menara voornamelijk behendigheid, je hoeft je ouders dus niet te vermoeien met een hersenkraker, maar kunt gewoon lekker samen aan de slag. In Menara bouw je namelijk samen een tempel. In dit spel kunnen je ouders dus meteen weer eens testen hoe goed ze kunnen samenwerken. 

4. Cascadia

Prijs: €40
Spelers:
 1-4
Speelduur:
30-45 minuten

Uitgever: Flatout Games

Cascadia is een spel wat wij niet alleen voor ouders aanraden, maar ook zeker voor jezelf. Het is een super leuk tegellegspel, maar dankzij de speciale familie regels is dit spel ook uitermate geschikt voor je ouders die niet vaak bordspellen spelen. Het mooie en rustgevende artwork zal veel mensen aanspreken en daarnaast biedt het spel uren speelplezier, zowel voor solo als in gezelschap. Laat je ouders eerst kennismaken met de familievariant en wie weet spelen ze in no time het echte spel! Mooi meegenomen: als je dit spel aan je ouders cadeau doet kun je ook zelf genieten van Cascadia. 

5. Dixit

Prijs: €30
Spelers:
3-6
Speelduur: 
30 minuten

Uitgever: Libellud

Een van de eerste spellen die wij met onze ouders speelden was Dixit. Dixit is perfect voor een avondje met het gezin. Let op, voor Dixit hebben je ouders wel wat creativiteit en inbeeldingsvermogen nodig. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is. Wij vinden Dixit erg leuk om te spelen met onze ouders omdat het ook een perfect spel is om herinneringen mee op te halen. Denk je dat je ouders dit een leuk spel vinden en dat het artwork ze aanspreekt? Twijfel dan niet. Je hebt namelijk meteen inspiratie voor alle komende feestdagen en verjaardagen, Dixit heeft namelijk ontzettend veel leuke uitbreidingen! 

6. Mysterium

Prijs: €40
Spelers:
2-7
Speelduur:
40 minuten

Uitgever: Libellud

Mysterium is opnieuw een spel dat wij aanraden omdat het coöperatief is. In Mysterium los je namelijk samen een mysterie op. Coöperatieve spellen zijn uitermate geschikt voor ouders, omdat je het samen met ze kunt spelen. Zeker wanneer je ouders niet vaak spellen spelen zullen ze het fijn vinden dat ze met jou kunnen overleggen. Mysterium is daarnaast een spel dat geschikt is om te spelen met het hele gezin. Mysterium ziet er prachtig uit en zal naast een flinke dosis frustratie ook zorgen voor uren speelplezier!