Cadeautips voor lezers

Wij delen de leukste spellen die je cadeau kunt doen aan iemand die graag leest!

Heb jij iemand in je vriendenkring of familie die graag leest, maar wil je een keer iets anders geven dan een boek? Of heb je een vriendin die verslaafd is aan boeken, maar die je een keer wil overtuigen dat bordspellen minstens zo leuk zijn? Dan hebben wij 6 tips voor jou! Deze spellen zijn namelijk perfect voor mensen die graag lezen omdat ze allemaal draaien om een verhaal. Met deze cadeautips heb jij deze feestdagen een super origineel cadeau! 

1. Cartaventura

Prijs: €14
Spelers:
 1-6
Speelduur: 
45 minuten

Uitgever: Geronimo Games

Cartaventura is een kaartspel, maar je zou het bijna kunnen zien als een boek. Cartaventura is een klein spelletje waarin je verschillende scenarios met meerdere eindes doorloopt. Het spelt bestaat uit kaarten met daarop een verhaal. In Cartaventura Lhasa reis je van India naar Tibet in de voetsporen van een ontdekkingsreiziger. In dit verhaal moet je verschillende keuzes maken. Het verhaal begeleid je bij het spelen, je hebt namelijk niet eens een spelregelboekje nodig! Dit kleine spelletje is perfect als cadeau tijdens de feestdagen voor iemand die graag leest. Cartaventura Lhasa is onderdeel van een reeks, neem ook eens een kijkje bij Cartaventura Vinland! 

2. Destinies

Prijs: €50
Spelers:
1-3
Speelduur:
90-150 minuten

Uitgever: Lucky Duck Games

Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die graag duistere fantasie verhalen leest? Zoek dan niet verder, want Destinies kan wel eens een perfect cadeau zijn! Destinies is een verhaal gedreven avonturenspel wat zich afspeelt in een donkere, middeleeuwse fantasie wereld. Het spelt werkt met een online app. Je speelt het spel met kaarten, prachtige miniaturen en de app. Tijdens het spelen scan je kaarten, bezoek je plekken via de app en doorloop je een verhaal waarbij het maken van de juiste keuzes cruciaal is. De verhalen hebben verschillende mogelijkheden en uitkomsten waardoor de herspeelbaarheid redelijk hoog ligt. Je kunt dit spel solo of samen met maximaal 2 andere spelers spelen. 

3. Near and Far

Prijs: €62
Spelers:
 2-4
Speelduur:
90-120 minuten

Uitgever: Red Raven Games

Near and Far is een geweldig spel, maar zelf vinden wij het verhaal in dit spel het leukste. Dit maakt Near and Far perfect voor iemand die graag leest. Het spel komt namelijk met een mega dik boek waarin een complete campagne staat. Daarnaast kun je ook de verhaallijnen van verschillende personages doorlopen. De verschillende keuzes die je kunt maken zorgen voor uren speelplezier. Net als bij een goed boek, wil je bij Near and Far steeds verder spelen om erachter te komen hoe het verhaal verder gaat. Dit maakt dat wij Near and Far als de perfecte tip zien voor iemand die graag leest. Bij dit spel krijg je namelijk het beste van 2 werelden! 

4. Stuffed Fables

Prijs: €68
Spelers:
 2-4
Speelduur:
60-90 minuten

Uitgever: Plaid Hat Games

Stuffed Fables is een spel dat wij alleen al graag cadeau zouden willen doen omdat het er zo leuk uit ziet. Gelukkig zijn er nog meer redenen waarom we Stuffed Fables noemen in dit lijstje. Zoals de doos zelf al zegt is Stuffed Fables een adventure book game. Dit betekent dat het spel zich afspeelt in een boek. Dit boek bevat de spelregels, het verhaal en het speelbord. Je hebt dus alles handig opgeslagen op één plek. Ieder avontuur speelt zich af op verschillende bladzijdes van het boek. Het boek bevat mooie en kleurrijke illustraties. Het spel ziet er prachtig uit! Dankzij de mooie illustraties en kleuren en de super leuke miniaturen heb je met Stuffed Fables altijd een bijzonder cadeau in handen. 

5. Dune House Secrets

Prijs: €40
Spelers:
 1-4
Speelduur: 
90-180 minuten

Uitgever: Portal Games

Heb je iemand in je vriendenkring of familie die de boeken van Dune gelezen heeft en misschien ook wel gek was op de film? Dan is Dune House Secrets een perfect cadeau. Dit verhalende bordspel speelt zich namelijk af in de wereld van Dune! Dune House Secrets is een coöperatief spel. In dit spel ga je samen verschillende missies oplossen. Samen met je medespelers maak je keuzes die impact hebben op het verhaal. Beetje bij beetje ontdek je steeds meer over de wereld van Dune. Het spel bevat 3 volledige scenarios en een oefenscenario waar je in totaal wel bijna 10 uur zoet mee bent. Dit spel is een bijzondere ervaring voor iedereen, maar zeker voor iemand die fan is van de boeken van Dune! Doet dit je aan iemand denken? Overweeg dan eens om Dune House Secrets cadeau te doen tijdens de feestdagen. 

6. Welcome to the Moon

Prijs: €40
Spelers:
2-7
Speelduur:
30 minuten

Uitgever: Jumping Turtle Games

Welcome to the Moon is een ontzettend leuke roll & write waarbij het verhaal ook een rol speelt. Het verhaal is in dit spel minder aanwezig dan in de andere spellen, maar dat maakt het niet minder leuk. Welcome to the Moon kun je namelijk spelen als gewone roll & write, maar je kunt ook een volledige campagne spelen. In deze campagne is één speler de kapitein. Deze kapitein leest het verhaal voor en maakt keuzes. De keuzes die je maakt en of je wint of verliest, duwen het verhaal in een andere richting. Misschien is dit onderdeel net genoeg om die ene vriendin die liever een boek leest, toch aan tafel te krijgen voor een spelletje. Maar Welcome to the Moon is ook zonder het verhaal de moeite waard om te spelen. Zeker een leuk cadeau voor deze feestdagen!