Cadeautips voor kinderen

Weet je nog niet wat je een kind cadeau moet doen voor Sinterklaas of Kerst? Wij geven je alvast 6 cadeautips!

Spelen jouw kinderen, neefjes of nichtjes, of andere kindjes waar je een cadeau voor zoekt graag spelletjes? Of wil je eens kijken of je zoon of dochter het leuk vindt om een spelletje met je te spelen? Wij zetten 6 spellen op een rijtje die leuk zijn om cadeau te doen tijdens de feestdagen. De meeste van deze spellen zijn ook nog eens leuk om zelf mee te spelen. Win win dus! 

1. Sock Monsters

Prijs: €26
Spelers:
 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15-25 minuten
Uitgever: Happy Meeple Games

Laten jouw kinderen hun sokken altijd slingeren? Dan heb je deze feestdagen een perfect cadeautje gevonden, namelijk Sock Monsters! In Sock Monsters zijn alle sokken gestolen door de sockmonsters. In Sock Monsters ga je op ontdekking in het huis en doorzoek je kasten en kisten. Een ontzettend grappig spel met een geweldig thema en schattige spelonderdelen. Plus, Sock Monsters bevat ook een soort legacy element. Tijdens het spelen kun je nieuw spelmateriaal tegenkomen. De perfecte manier om het interesse van je kinderen vast te houden. 

2. Keer op Keer Kids

Prijs: €15
Spelers:
 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 15 minuten

Uitgever: 999games

Keer op Keer is een van de eerste dobbelspellen die wij aan mensen aanraden als ze nog niet bekend zijn met spellen. Het is een van onze meest gespeelde spellen. Hoe leuk is het dat er ook een kinderversie is van dit populaire dobbelspel. Dit spel speelt zich af in de dierentuin, een thema wat veel kinderen aan zal spreken. Daarnaast duurt dit dobbelspelletje slechts 15 minuten en is daarom perfect voor kinderen met weinig geduld. 

3. Dream Catcher

Prijs: €20
Spelers:
 2-4
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speelduur: 15 minuten

Uitgever: Space Cowboys

Dream Catcher is een spel dat wij er ontzettend schattig uit vinden zien. Wij kunnen ons heel goed voorstellen hoe goed dit spel alleen al op basis van de cover in de smaak zal vallen bij kinderen. Daarnaast heeft Dream Catcher een erg herkenbaar thema. In dit schattige kinderspel helpen je knuffels je om jouw nachtmerries om te toveren in mooie dromen. Heeft jouw kind vaak nachtmerries? Misschien is hij of zij wel minder bang na het spelen van Dream Catcher. Een leuke manier om aandacht te besteden aan het onderwerp. Maar ook zonder nachtmerries is Dream Catcher een droom om op tafel te leggen! 

4. Andor Jonge Helden

Prijs: €30
Spelers:
 2-4
Leeftijd: Vanaf 7 jaar 
Speelduur: 35 minuten

Uitgever: 999 games

Heb je zelf Andor al gespeeld en denk je dat je kinderen dit spel ook leuk zouden vinden? Wacht dan niet langer en neem een kijkje bij Andor Jonge Helden. Deze versie is uitermate geschikt voor de jonge helden vanaf 7 jaar. Perfect voor kinderen die houden van fantasie en avontuur. Omdat je dit spel coöperatief speelt is het ook niet te moeilijk. Toch blijft Andor nog steeds spannend en uitdagend door de nieuwe opdrachten, uitdagingen en missies die jullie te wachten staan! Doordat dit spel afgeleid is van het originele spel Andor, zal het ook voor jou zelf nog leuk zijn om te spelen. 

5. Squirrel Away

Prijs: €29
Spelers:
 2
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 20 minuten

Uitgever: Mare Infinitus Games

Squirrel Away (Knoeiboel) is een spel waar wij tijdens het Spellenspektakel met veel plezier naar hebben gekeken. Staan jouw kinderen altijd met grote ogen te kijken naar Everdell en de schattige boswezens? Dan is Squirrel Away het perfecte spel om cadeau te geven. Dit schattige spel combineert sensomotorische, strategische en behendigheidselementen tot een uitdagende, leuke beleving. De gameplay van dit kinderspel zit op een interessante manier in elkaar. Dankzij de schattige eekhoorns en de leuke spelelementen zullen de meeste kinderen het geen straf vinden om dit spelletje cadeau te krijgen. 

6. Dragomino

Prijs: €22
Spelers:
2-4
Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Speelduur: 15 minuten

Uitgever: Blue Orange

Laatst hebben wij voor het eerst Kingdomino gespeeld. Wij waren meteen enthousiast over het spel. Wat wij nog niet wisten, was dat er ook een kinderversie is. Dat is Dragomino! In Dragomino worden kinderen drakentrainers die op zoek gaan naar drakeneieren. Een te gek thema voor kinderen die fan zijn van draken. Daarnaast ziet het spel er ook ontzettend schattig uit. Met deze vereenvoudigde versie van Kingdomino heb je sowieso een leuk cadeautje voor tijdens de feestdagen.