Cadeautips voor de hele familie

Op zoek naar een bordspel dat leuk is om te spelen met de hele familie? Wij zetten 6 leuke spellen op een rijtje.

Ben je op zoek naar een bordspel dat leuk is om te spelen met de hele familie? Wij zetten 6 leuke spellen op een rijtje. Dit zijn de perfecte spellen om cadeau te doen tijdens de feestdagen. Nadat je ze cadeau hebt gedaan, kun je ze namelijk meteen met de gehele familie gaan spelen. Als dat geen gezellige feestdagen worden, weten wij het ook niet meer!

1. Carcassonne Big Box

Prijs: €60
Spelers:
 2-6
Speelduur: 30-60 minuten
Uitgever: 999games

Het eerste spel dat wij met de gehele familie speelden was Carcassonne. Inmiddels heel wat spellen later, is Carcassonne nog steeds de grote favoriet bij ons aan tafel. Daarom zullen wij Carcassonne altijd als eerste aanraden als iemand vraagt om een goed familiespel. Vooral de big box is ideaal. Deze doos bevat namelijk meteen 11 uitbreidingen. Hiermee kun je Carcassonne aanpassen op de wensen en de speelstijl van je groep. Heeft je familie zin in een snel potje? Laat dan de uitbreidingen weg. Zoek je wat meer uitdaging en wil je de hele middag spelen? Speel dan gerust met alle 11 uitbreidingen. Deze big box bevat uren speelplezier. 

2. Meeple Land

Prijs: €36,99
Spelers:
 2-4
Speelduur: 30-60 minuten

Uitgever: Geronimo Games

Valt Carcassonne bij je familie in de smaak maar wil je een keer iets anders? Of ben je op zoek naar een familiespel met een vrolijk thema? Misschien is Meeple Land dan iets voor jou! In Meeple Land probeer je het leukste pretpark ooit te maken. Bouw de beste attracties en verwelkom zoveel mogelijk bezoekers. Dankzij dit vrolijke en herkenbare thema zal Meeple Land bij veel mensen in de smaak vallen. Ook bij kinderen! Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen al gezellig meespelen met Meeple Land. 

3. Droomhuis

Prijs: €30
Spelers:
 2-4
Speelduur: 30-60 minuten

Uitgever: White Goblin Games

Heb je ook jongere medespelers aan tafel? Dan is Droomhuis een erg goede tip. Dit vrolijke en simpele spelletje speel je al met kinderen vanaf 7 jaar. In Droomhuis ga je zoals de titel het al zegt, je eigen droomhuis bouwen. Ga je voor een grote slaapkamer met een geweldig hemelbed? Of heb je liever een piano in de woonkamer? Droomhuis is een toegankelijk spel met simpele spelregels. Je kunt dus zo gaan spelen! 

4. Starlink

Prijs: €25
Spelers:
 3-6
Speelduur: 30 minuten

Uitgever: Geronimo Games

Heb je creatievelingen in de familie of is jouw gezin gek op Pictionary? Dan hebben wij de perfecte tip voor jou: Starlink. In dit prachtige, maar ontzettend grappige partyspel ga je namelijk woorden in de sterren tekenen. Het leren van Starlink kost nog geen 5 minuten, maar het tekenen is een echte uitdaging. Hiermee kun je ook de gevorderde speler prima een half uur vermaken. Met Starlink op tafel wordt er gegarandeerd gelachen! 

5. Wreck Raiders

Prijs: €35
Spelers: 1-5 
Speelduur: 45 minuten

Uitgever: Happy Meeple Games

Wil je dit jaar de show stelen met een origineel cadeau? Verdiep je dan eens in Wreck Raiders, het nieuwe familiespel van Happy Meeple Games. Wreck Raiders is een origineel spel waarin je op zoek gaat naar schatten op de bodem van de zee. De dobbelsteen die je kiest, bepaalt waar jouw duiker heengaat. Maar let op: de plek die je kiest, helpt elke duiker op de plekken naast je! Daarmee kan het nog wel eens spannend worden aan tafel. Ga jij het risico nemen dat je tegenstander de schat bemachtigd? Wreck Raiders is een perfect cadeau voor als je op zoek bent naar een wat uitdagender familiespel. En wil niemand met je mee spelen? Geen probleem! Je kunt Wreck Raiders namelijk ook solo spelen. Zo heb jij hoe dan ook een leuke avond! 

6. Tiny Towns

Prijs: €37,50
Spelers:
 1-6
Speelduur: 45 minuten

Uitgever: White Goblin Games

Tiny Towns is een perfect familiespel. Dankzij de simpele spelregels is het spel heel toegankelijk en makkelijk te leren. Deze uitdagende puzzel speel je daarnaast allemaal tegelijkertijd. Niemand hoeft dus op zijn of haar beurt te wachten. Wanneer Tiny Towns op tafel ligt hoeft niemand zich te vervelen. Zorg wel dat je medespelers tegen hun verlies kunnen, want in Tiny Towns kun je elkaar behoorlijk dwarszitten. Je wil natuurlijk wel dat het gezellig blijft tijdens de feestdagen!