Cadeautips onder de 20 euro

Spellen onder de 20 euro zijn perfect als je op zoek bent naar een cadeautje voor iemand maar bieden zeker genoeg uitdaging voor jezelf. Wij zetten er 6 voor je op een rij!

Zoek jij nog een cadeautje onder de 20 euro? Wij hebben 6 leuke spellen voor je op een rijtje gezet onder de 20 euro. Leuk om te krijgen, maar ook leuk voor jouw portemonnee! 

1. Lost Cities Roll & Write

Prijs: €16
Spelers:
 2-5
Speelduur: 30 minuten
Uitgever: Kosmos 

Zoek je een cadeautje voor iemand die gek is op Qwixx en/of het kaartspel Lost Cities? Dan heb je met Lost Cities Roll & Write een perfect cadeautje in handen. Dit dobbelspel is simpel, maar altijd leuk om te spelen. Vanwege de simpele spelregels is dit spelletje ook uitermate geschikt voor beginnend bordspelspelers. Maar ook voor gevorderden is Lost Cities Roll & Write top! Dit dobbelspel weet namelijk het gevoel van het kaartspel goed naar voren te brengen. 

2. Polders Flip & Write

Prijs: €20
Spelers:
 2-4
Speelduur: 30-60 minuten

Uitgever: Jolly Dutch

Polders is een nieuwe, originele flip & write van Jolly Dutch. In dit spel kruipen spelers in de huid van investeerders in de grote Hollandse Polders van de Gouden Eeuw. In polders ga je gebieden tekenen en combineren met gebouwen. Denk je dat flip & writes weinig interactie bevatten? Deze niet! In Polders moet je je spelersbordje, waarop je tekent, telkens doorgeven. Hierdoor moet je goed na blijven denken en tactische keuzes maken om je tegenstanders te slim af te zijn. Met Polders heb je sowieso een uniek cadeau! 

3. TEN

Prijs: €20
Spelers:
 1-5
Speelduur: 15-30 minuten

Uitgever: AEG

Ben je op zoek naar een cadeautje voor iemand die houdt van snelle kaartspellen, maar ook een potje Kwakzalvers op zijn tijd kan waarderen? Dan hoef je niet verder te zoeken. In dat geval is TEN het perfecte cadeau! Dit is namelijk een nieuw, push your luck kaartspel. TEN krijgt ontzettend lovende recensies. Als je dit spelletje tijdens de feestdagen cadeau dit, is de kans groot dat je na het uitpakken snel aan tafel beland om een potje TEN te spelen (en nog 1… en nog 1… en misschien wel nog 1).  

4. Cafe

Prijs: €18
Spelers:
 1-4
Speelduur: 20-45 minuten

Uitgever: Hot Games

Cafe van Hot Games is, zoals de titel het al zegt, een perfect cadeautje voor koffieliefhebbers. In Cafe ben je de eigenaar van een bedrijf dat koffie produceert. Deze koffie ga je leveren bij koffebars in Portugal. Het is jouw doel om de beste productie keten te maken. Dit spel heeft leuk artwork en is toegankelijk voor verschillende soorten spelers. Cafe is zowel solo als met meerdere mensen te spelen. Het is een interessante puzzel die heel wat uren speelplezier zal bieden. 

5. Cartographers

Prijs: €20
Spelers: 1-100 
Speelduur: 30-60 minuten

Uitgever: Intrafin

Misschien wel onze favoriet uit dit lijstje, Cartographers! Dit ontzettende leuke flip & write spel is perfect om cadeau te geven. Liefhebbers van tekenen, tetris en flip & writes kunnen hun hart hierbij ophalen. Wij hebben dit spel inmiddels al ontzettend vaak gespeeld en het blijft leuk. Zoek je meerdere cadeaus? Dan kun je ook de map packs cadeau geven. Deze zorgen voor nog meer herspeelbaarheid en plezier!

6. Welcome To

Prijs: €20
Spelers:
 1-100
Speelduur: 25 minuten

Uitgever: Jumping Turtle Games

Een van de spellen die wij als eerste aanraden aan beginnend bordspelspelers, maar ook aan mensen die al veel spellen in hun kast hebben, is Welcome To. Eigenlijk hebben we nog nooit negatieve reacties gehad op dit spel en dat zorgt ervoor dat deze zeker niet in dit lijstje mocht ontbreken. Dit spel is perfect voor mensen die graag een spelletje Qwixx spelen, maar toe zijn aan wat meer uitdaging. Maar dankzij de tactische keuzes blijft dit spel ook leuk voor ervaren spelers. Welcome To en zijn opvolger Welcome To The Moon zijn 2 van onze meest gespeelde spellen!